ProsztataKommandó Cégeknek 2022-03-01T21:17:06+01:00

„Köszönjük a sok információt, a szűrést, a gyors intézkedést. Azt gondolom, hogy ez az egészségnap több munkatársunkat ráébresztett arra, hogy sokkal tudatosabban kell élnie és vigyáznia magára a hozzátartozók érdekében is. Tiszteletünk Módisné Vadon Évának, hogy ezt a nehéz napot ilyen korrekt módon vezénylete le, mindig odafigyeléssel a zord férfi dolgozóinkra.”

Árvai István - felső vezető, KÉSZ Csoport - SegítőKÉSZ Alapítvány

„Idén örömmel éltünk a lehetőséggel és bővítettük a vizsgálatok palettáját a PSA-szűréssel. A MentsManust Mozgalom közreműködésével 18 férfi szűrése valósult meg. A főorvosnő minden vállalkozó kedvű úriembernek korrekt tájékoztatást adott a méréssel kapcsolatban. Egy játékos kérdőívvel mérte fel a prosztatarákkal kapcsolatban tájékozottságukat és ez alapján adott tanácsokat, javasolt intézkedéseket.

Reméljük, hogy a jövőben még több kollégánknak és környékbeli lakosnak tudunk szűrést biztosítani.”  
Kovács Nikolett - kereskedelmi vezető, NAGÉV RÁCS Kft.

„Öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk a mozgalomhoz, tettünk férfi munkavállalóink egészségének megőrzéséért és felhívtuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Büszkék vagyunk arra, hogy vállalatunk bekerült  a FérfiEgészséget Támogató Intézmény Minősítésű cégek körébe. A jól szervezett kampány eredményeképpen a 40 év feletti férfi kollégák szerencsére nagy számban jelentkeztek  PSA vizsgálatra. Visszajelzéseik szerint a szűrés alkalmával a Prosztata Kommandó munkatársaitól korrekt, széles körű tájékoztatást kaptak a megelőzés fontosságáról, megemelkedett, vagy magas PSA érték esetén a további tennivalókról. Biztosak vagyunk abban, hogy a rendezvény hatékonyan hozzájárult munkavállalóink egészségtudatosságának növeléséhez. Jó szívvel ajánljuk minden munkaadónak, aki törődik munkatársai egészségével!”  

Stencinger Ildikó , Veritas Dunakiliti Kft.

„Nagyon elégedettek voltunk a szűréssel. Nővérük, Évában egy nagyon szimpatikus, közvetlen, barátságos és gyakorlott hölgyet ismerhettünk meg. Nagyon könnyen megtalálta a férfi dolgozóinkkal a kapcsolatot. Bátorította a félszegebbeket, megnyugtatta az aggódóbbakat. Széleskörű tájékoztatást adott mindenkinek. Az eredmények gyorsan elkészültek. Minden profin, gördülékenyen működött. Reméljük a közeljövőben ismét találkozunk.”

Angyalné Györei Katalin - ügyvezetői asszisztens , GYEGÉP Kft

Hatékonyan a megelőzésért – “ProsztataKommandó” 

A MentsManust a Semmelweis Egyetem segítségével összeállított egy egészségügyi stábot, amely szakszerűen végez PSA mérést és ad felvilágosítást a férfiak számára. A vizsgálat viszont akkor lesz teljes körű, ha a PSA mérés mellé Ultrahang és még egy RDVs vizsgálatot is beiktatunk (Rectális Digitális Vizsgálat). Az RDV során a prosztata tapintható a végbélen keresztül, ún. tapintási lelet nyerhető belőle. A három vizsgálat együttesen ad diagnózist a prosztata állapotáról.

A “ProsztataKommandó” az ország bármely pontjára képes kitelepülni; legyen szó céges vizsgálatokról, egészségnapokról vagy egyéb rendezvényekről. A PSA-szűrés során tájékoztatjuk az odalátogató férfiakat az egészséges életvitelről, a férfibetegségekről és az ujjbegyből pár csepp vér formájában nyert PSA-t vizsgáljuk, ami egy előzetes eredményt ad, amivel növelni tudjuk a férfiak egészségtudatosságát, illetve pozitív eredmény esetén komolyabban kezdenek el foglalkozni az egészségükkel.

Mi kitüntetjük azokat a cégeket, akik foglalkoznak a férfiak egészségével, hiszen annak valószínűsége, hogy egy férfi túléli a 65. életévét Magyarországon ma csupán 64 % esélye van, az érettséginél kevesebb végzettségűek között 50 % alatt, azaz 5 férfiból 3 éri meg a 65. születési évét.

Csatlakozzanak Önök is a Férfiegészséget Támogató Cégekhez, hiszen az ország egészségtudatos vállalatainak körébe tartozni egy olyan üzenet, amellyel példát lehet mutatni a társadalomnak és kiemelkedni a többi piaci szereplő közül. A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki. (BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány kutatás)

A FETI egy olyan kitüntetés, amellyel a munkavállaló érzi, hogy fontos a cég számára.

FETI minősítésű cégek

Hogy zajlik a PSA mérés?

A PSA mérés vérvétellel történik, amelyet a helyszínen egy speciális készülékkel kiértékelnek. Az eredmény ezután hozzávetőlegesen 15 perc elteltével kimutatható. A méréshez 2-3 csepp vérre van szükség. A PSA vizsgálat nem igényel egyéb fizikai (pl. tapintásos) vizsgálatot!

ProsztataKommandó szolgáltatás:

  • 1 fő, egészségügyi szakvizsgával rendelkező személyzetet biztosítunk, aki a megadott helyszínen és napon PSA-szűrést, valamint átfogó tájékoztatást ad a betegségről és az egészséges életvitelről.
  • PSA méréshez szükséges berendezés és tesztkazetták biztosítása.
  • Adatrögzítés

Időtartam:

  • 1 óra alatt kényelmesen 12-20 fő szűrését tudja 1 munkatársunk elvégezni, de ha folyamatosan jönnek, akkor 4óra alatt 80 fő is megoldható, +/- 30 perc.
  • A pár cseppes tesztelés és a tájékoztatás 10perc, valamint az eredmény kiértékelése 15perc,
  • 1 fő egy nap max. 8 munkaórát tud vállalni egy nagyobb (30 perc) szünettel.

További egészséggel kapcsolatos szolgáltatásaink

– Life & Business Coaching – egyéni vagy csoportos alkalmak (próbálja ki DEMO lehetőségünket)
Egészségmegőrzés és megelőzéssel kapcsolatos előadások* – magyar, angol vagy német nyelven (online és személyesen)
 *Az előadások általában 1 óra időtartamúak
 Szolgáltatásaink igénybevételével támogatja Magyarország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó mozgalmát.
Árakkal kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk:

    Elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót! (kötelező) Letöltöm

    Nem szeretnék lemaradni a legújabb információkról!