A Movember Magyarország Egyesület számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy prevenciós, férfiakra fókuszáló, egészségmegőrző szolgáltatásukat az Expodom cég praktikus és gyorsan összecsukható sátrával segíti.

Kutatások bizonyítják, hogy 1960. és 2005. között a 40-69 éves magyar férfiak halálozása 55%-kal emelkedett, ami 2017-re sem változott jelentősen. Így prevenciós munkára égető szükség van, hiszen annak valószínűsége, hogy egy férfi túléli a 65. életévét Magyarországon ma csupán 64 %, az érettséginél kevesebb végzettségűek között 50 % alatt, azaz 5 férfiból 3 éri meg a 65. születési évét. A probléma nagyságát saját statisztikai adataink is alátámasztják – minden ötödik megszűrt személy magas PSA-értékkel rendelkezett. Ez is bizonyítja, hogy a megfelelő tájékoztatás, az egészséges életvitel és a szűrővizsgálatok fontosságának hirdetésére kiemelt szükség van.

2018-ban – a tíz éves múlttal rendelkező és három éve civil szervezetként bejegyzett – Movember Magyarország Egyesület az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó mozgalmává nőtte ki magát az utóbbi években.

2016-ban elindítottuk ProsztataKommandó szolgáltatásunkat, amelynek a célja a korai felismerés, tájékoztatás és az egészséges életmódra való figyelemfelhívás egyre szélesebb körben.

Célunk, hogy ProsztataKommandó szolgáltatásunkkal a lehető legtöbb helyszínre eljussunk, ebben a munkában szakmai partnereink segítségére is számíthatunk: a Magyar Uroonkológiai Társaság (MUOT), Magyar Urológusok Társasága, Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája is támogatja a Movember Magyarország Egyesületet.

A ProsztataKommandó az ország bármely pontjára képes kitelepülni; legyen szó céges vizsgálatokról, egészségnapokról vagy egyéb rendezvényekről. 2017-ben több, mint 900 férfi PSA értékét vizsgáltuk novemberi hónapban. 2016 november óta közel 1,800 férfi vizsgálatát végeztük, melyek közül 22%-ban magasabb PSA érték igazolódott. ProsztataKommandó bemutatkozó filmje: LINK

Egy ProsztataKommandós kitelepülés alkalmával a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és általunk jól képzett nővér, nem csak a prosztatáról, hanem az egészséges életmódról is felvilágosítást ad; mozgás, táplálkozás, mentálhigiénia témaköreiben.

2018-ra 2000 férfi szűrését tűztük ki célul országszerte, emiatt nagy hasznukra lesz az Expodom Kft. gyorsan összecsukható 2×3 m–es acélszerkezetű sátra.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Expodom Kft.-nek azért, hogy az általuk felajánlott kerti sátor segítségével könnyebbé és még eredményessé tehetjük munkánkat a férfiak egészségét illetően a jövőben.

Budapest, 2018. március 13.

 

By | 2018-11-19T21:22:34+01:00 november 19th, 2018|Sajtó|0 Comments