Legyen géped hozzá! A MentsManust idén a Magyar Vöröskereszttel végez szűréseket

  • a prosztatarák-szűrés fontosságára figyelmeztet idén is a MentsManust kampány
  • ismét lesznek idén ingyenes szűrések
  • az idei kampány során befolyt összegből a MentsManust a Magyar Vöröskereszt számára biztosít szűrőgépeket és ingyenes szűréseket szerveznek közösen 2023-ban az ország 10 megyéjében véradási eseményekhez kapcsolódóan.

Budapest, 2022. október 27. Tizennegyedik éve indul útjára novemberben a MentsManust! Férfiegészség Mozgalom, amely a prosztatarák-szűrések fontosságára és a tudatos, egészséges életvitelre hívja fel a figyelmet. A MentsManust idei célja, hogy a következő évben folyamatosan lehessen országszerte ingyenes szűréseket végezni. Ehhez a célhoz csatlakozik kiterjedt hálózatával a Magyar Vöröskereszt is, amely a MentsManust által biztosított berendezésekkel az ország több pontján tud majd ingyenes PSA-tesztelést nyújtani.

 2009 óta minden év novemberében a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet a MentsManust Mozgalom, az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó egyesülete.
Az elmúlt 10 hónapban országos szinten összesen több mint 2000 férfi PSA-szintjét mérték meg. A mindössze pár csepp vért igénylő vizsgálaton résztvevő férfiak 12%-ának volt megnövekedett PSA-értéke.

„Az előző két év rendhagyó kampányai után idén végre ismét megnyílt az út a nyilvános, ingyenes szűrések előtt. Kis lépésekben, fokozatosan újra elindulnak a szűrések országszerte” – mondja a Mozgalom alapítója, Honti Dániel. „Idei Legyen géped hozzá! kampányunk célja, hogy a következő évben országszerte még több helyszinen képesek legyünk szűréseket végezni. Célunk megvalósításához a kiterjedt hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt társult, mely óriási megtiszteltetés számunkra.”

 „Szívesen vesz részt szervezetünk a szűrések lebonyolításában – annál is inkább, mert egyik alaptevékenységünk az egészséges életmódra nevelés és az egészség megőrzése. Véradási eseményeinken közel 300 ezer ember jelenik meg évente. A véradásokon minden alkalommal egyébként is van egy kötelező ujjbegyszúrás, tehát a PSA mintavételhez nem is kell másik. Férfiként, férjként, magánemberként is fontosnak tartom azt, hogy előzzük meg a bajt, járjunk rendszeresen szűrővizsgálatokra. 2023-ban az ország 10 megyéjében tervezzük megvalósítani az együttműködést.” – mondta Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A márciusban induló kampány alatt célul tűzték ki, hogy 10 megyében, havonta egy megyére fókuszálva, legalább 500 férfit tudjanak ingyenesen megszűrni.

Idei, „Legyen géped hozzá!” kampányuk megvalósulását számos cég támogatja egyedi figyelemfelhívó kampányával.

Támogatóinknak köszönhetően a kampány során megvalósuló ingyenes MentsManust szűrések:

  • október 27. – Magyar Vöröskereszt Székháza (1051 Budapest Arany János utca 31.)
  • november 9. – Budaörsi Auchan Korzó
  • november 10. – Budapest Honvéd FC – Vasas FC futball-találkozó (Bozsik Aréna)
  • november 24. – Magyar Vöröskereszt Székháza (1051 Budapest Arany János utca 31.)
  • november 28. – Magyar Vöröskereszt – Kecskemét

 

Magyar Kézműves Pékségek – Ennivaló támogatók   

2021-ben a budapesti Arán Bakery felajánlotta egy termékének eladásából befolyó összeg egy bizonyos százalékát, amit a MentsManust kampánynak adományozott. Idén a győri Búzakék Pékség is csatlakozott a kezdeményezéshez. Nagy öröm és kiemelt büszkeség a MentsManust szervezői számára, hogy kis családi vállalkozások is csatlakoznak a novemberi kampányhoz.

 

BioTechUSA – Sportos márkák a férfiegészségért 

A BioTechUSA-cégcsoport Légy tökös! figyelemfelhívó és edukációs kampányának keretein belül 8 millió forint adománnyal támogatja a MentsManust Mozgalmat, illetve társadalmi párbeszédet kezdeményez a témában. A BioTechUSA és a Scitec Nutrition idén első alkalommal egyesítik erőiket és kezdenek közös aktivitásba, a kampány arcai két ikonikus testépítő, Kathi Béla és Kiss Jenő, a felelősségvállalási program jótékony nagykövete, illetve további sportolók, influencerek és a vállalat irodai dolgozói is aktívan bevonásra kerülnek. A tudatos életmód első számú hazai szakértőjeként a BioTechUSA megalkotta az online Lifestyle Programot, melynek segítségével bárki könnyűszerrel életmódot válthat, egészségének megőrzése érdekében. A testépítés első számú hazai szakértőjeként a Scitec Nutrition olyan magas színvonalú sportrendezvényeket szervez, mint a Superbody, mely Magyarország legnagyobb testépítő versenye a legkomolyabb díjazással. A Superbody idén november 5-én kerül megrendezésre a Vasúttörténeti Parkban, a bevétel egy része is bekerül a cégcsoport által felajánlott adományba, melyből a MentsManust Mozgalom jövő évben 800 fő számára fog ingyenes PSA szűrővizsgálatot biztosítani nagyvárosokban a cég által támogatott mobil szűrőbusszal járva az országot. Továbbá létrehoznak egy online kézikönyvet, mely kérdések-válaszok formájában segíti majd a mélyebb tájékozódást a témában.

 

JAMESON – évek óta töretlenül a bajszok mellett

A Jameson minden évben a MentsManust mellett kampányol november hónapban.

Az idei kampány során két humorista, Tóth Edu és Hajdú Balázs egy-egy ismert személyiség bajszát növeszti, melyet videós anyagokkal is dokumentálnak. November elsejétől a http://www.bajuszparbaj.hu/ oldalon szavazhat a közönség arról, kinek lesz menőbb a bajsza, és a szavazáson való részvétellel nyereményeket is nyerhet. A kampány utolsó videójában derül majd ki, hogy ki nyerte a versenyt a két humorista közül. Mindemellett 10 000 szavazat összegyűlte esetén a Jameson másfél millió forinttal támogatja a MentsManust Egyesületet. Ezen felül – a korábbi évekhez hasonlóan – a partner vendéglátóhelyeken a palack-eladások után is 1000 Ft-ot ad a cég az egyesületnek. Akik szeretnének a hónap végén megszabadulni növesztett bajszuktól, a weboldalon feltüntetett Barber Shopokban a november 30-án ellátogató, bajuszpárbajt említő vendégek számára is felajánlanak 1000 Ft kedvezményt a hajvágás árából.

A beharangozó kisfilm itt található: https://youtu.be/n-07tUkicoI

 

A MentsManust újrakapcsolódott a SpektrumLab céggel is. 50 év feletti férfiak részére
november 14-18. között a kijelölt Spektrum-Lab és KarLab Medical vérvételi pontokon a vérvételi díj összegéért (2500 Ft) cserébe adnak egy PSA vizsgálatot.

Az ingyenes PSA szűrés akció az alábbi magán vérvételi pontokon érhető el:

 

További információ a www.facebook.com/MentsManust oldalon.

Legyen géped hozzá! Induljon a 2022-es Movember kampány!

Támogass minket, hogy támogathassunk!

MentsManust – Movember Magyarország Egyesület: 16200106-11611408

Az adományokból a mozgalom folyamatosan fejleszti szűrési módszereit és rendszereit, hogy minél több férfihoz el tudjon jutni.

További információ, illetve interjú lehetőség:

 

Paul Ágnes

A MentsManust hazai mozgalmának alapítója
Organic Communications
e-mail: sajto@organic.co.hu
mobil: +3620-9999-206

Honti Dániel

A MentsManust Egyesület elnöke
MentsManust – Movember Magyarország Egyesület
e-mail: mentsmanust@gmail.com
mobil: +3630-2935-326

By | 2022-11-03T21:58:35+01:00 november 3rd, 2022|Egyéb|0 Comments